Taide ja kulttuuri kuuluvat meille kaikille 

Taiteella ja kulttuurilla on suuri merkitys ihmiselle – toisille enemmän kuin toisille. Me tarvitsemme taidetta. 

Taide on tärkeää lapsen ja nuoren kehitykselle. Taiteen tekeminen opettaa kokeilemaan ja lisää rohkeutta luomaan uuttaTaiteen ja innovoinnin kautta herättelemme tunteita, tarkastelemme historiaamme ja luomme tulevaisuutta. Ilman tunneälyä meillä ei ole inhimillisyyttä. Itselleni maalaaminen on harrastus, joka tuo iloa ja auttaa palautumaan arjen kiireistä. 

 

Korona on vaarantanut oleellisesti taiteen, kulttuurin ja luovien alojen toimintaedellytyksiä. Maailma muuttuu ja kulunut vuosi on positiivisesti pakottanut meidät tekemään valtavaa digiloikkaa. Eri toimialoilla tarjotaan erilaisia suoratoistopalveluita, tallenteita, podcasteja, webinaareja sekä mobiilisovelluksia.Museota voi lähteä kiertämään kotisohvalta ja teatterinäytöksen voi tuoda paikkaan kuin paikkaan. Digitaalisuuden tarjoamien mahdollisuuksien lisäksi minusta meidän tulee kuitenkin myös vaalia perinteisiä taiteen ja kulttuurin muotoja. Tukea työtä, joka on monen elinkeino. 

 

Taide ilmentyy myös rakennetussa ympäristössämme. Kokoomuksen Jaana Jalosen kanssa teimme aloitteen viime vuonna (2020) taiteen huomioimisesta kestävästi rakennetussa ympäristössä. Julkinen taide on tasa-arvoinen taiteen muotoValtuuston käsittelyssä hyväksyttiin myös kaksi toivomustani yksimielisesti. Valtuusto toivoo, että Espoo pyrkii järjestämään enemmän avoimia kilpailuja tai kutsukilpailuja, joissa myös espoolaisia taiteilijoita voitaisiin ottaa paremmin huomioon. Lisäksi valtuusto toivoo, että Espoon kaupunki (esim. EMMA) pyrkii taidehankinnoissa keräämään myös espoolaisten kuvataiteilijoiden teoksia kokoelmiinsa. Minulle politiikka on harkittuja, osaavia ja oikeudenmukaisia tekoja.  

 

Espoossa onkin taiteen prosenttiperiaatteen kautta saavutettu upeita näytteitä siitä, miten taide luo viihtyisyyt meille kaikille! Julkisten tilojen taide on mahdollisuus vahvistaa paikallista identiteettiä. 

 

Huolehditaan inhimillisestä ja innovoivasta yhteisöstä. Rakennetaan yhdessä tulevaisuudenuskoinen, yhdenvertainen ja vastuuntuntoinen Espoo!  


Diana Råman  

Espoon kaupunginvaltuutettu  

Kaupunginhallituksen varajäsen  

Tila- ja asuntojaoston varapuheenjohtaja  

Ympäristölautakunnan kaupunginhallituksen varaedustaja 


#rakentavastiyhdessa #kuntavaalit2021


Kuva: Jari Haarala
Karakallion muraali - taiteilijana Teemu Mäenpää
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kutsumus työhön ei yksinään paranna olosuhteita

Espoon infra vie ja kuljettaa